AKKS Stavanger

AKKS Stavanger er en av fem avdelinger under AKKS Norge, og holder til på ungdomens kulturhus, Metropolis, midt i hjertet av Stavanger. Vi driver 2 øvings- og kurslokaler, og skal fra 1. april, 2019 ta over bookingen av drop-in øving på nye Tou Lyd. Mer informasjon kommer fortløpende.

Vi har kontor i 1. etasje sammen med Xplosif hip hop festival, Metropolis og Småjobbsentralen. AKKS Stavanger tilbyr instrumentkurs, samspillkurs, diverse workshops, utleie av øvingslokale og er arrangør av konserter og medlemskvelder.

AKKS er en idealistisk musikkorganisasjon som har som formål å arbeide for å rekruttere, motivere og synliggjøre flere kvinner i alle ledd av musikkbransjen. For likestilling i musikklivet!

AKKS kurs
Spilleglede og mestring står i fokus på våre kurs og vi er kjent for å levere høykvalitets kurs til rimelige priser. 

AKKS Stavanger arrangerer kurs i vokal, trommer, keyboard, elgitar, akustisk gitar- og bass hvert semester.
Kursene går over åtte uker om gangen. Vi tilbyr både gruppekurs og en-til-en kurs.
Kursoppstart er februar, april, september og november hvert år.
De aller fleste av våre kurs er delt inn i to nivå; nybegynner og viderekommen men er også satt opp veldig spesifikt etter hver deltaker sitt nivå. 

AKKS Stavanger tilbyr også bandkurs hvor en lærer å spille i samspill med andre. Bandkurset starter opp i april og november.
Vi arrangerer også ander typer kurs som låtskriverkurs med fokus på tekst, melodi og harmoni, kurs i å jobbe med elektroniske musikkprogram og produsering, og veiledning og profesjonalisering av etablerte band under prosjektet vårt Turbo. 

Vi har startet ungdomsarrangørgruppen UFLAKKS Stavanger som skal bidra til å gi ungdom som en arena for opplæring i alt som skal til for konsertarrangering, i tillegg til å gi ungdom i Rogaland tilgang på profesjonelle musikkopplevelser, forbilder, og våre kurselever en scene å stå på som oppvarming når vi har mulighet til å tilby dette. 

AKKS Stavanger ble stiftet i 1996 og jobber i samarbeid med Folken, Checkpoint Charlie, Martinique, Cementen, Metropolis, Ungdom og Fritid, TOU Scene, STAR Rogaland, Mablis Festivalen, og RockComp på lokal plan. I tillegg holder vi tette bånd med våre nasjonale søsteravdelinger, profesjonelle musikere, bookingselskap, konsertscener, management- og plateselskap, og andre musikkorganisasjoner som Musikkutstyrsordningen, Balansekunst, Gramart, Tono m.fl. 

Vi er en idealistisk organisasjon og jobber for å holde tilgang på våre tilbud så åpen som mulig, og er dermed veldig takknemlige for støtten vi mottar for å kunne fortsette arbeidet vårt mot et mer likestilt musikkliv. Vi mottar støtte fra Stavanger Kommune, LNU, FriFond Organisasjon, Barne og Likestillingsdepartementet, BUFDIR, Rogaland Musikkråd, Rogaland Fylkeskommune, Norsk Musikkråd, Norsk Kulturråd, og diverse private fond, støttespillere, og våre medlemmer. 

Årsmelding AKKS Stavanger 2018

Vedtekter for AKKS Stavanger 2019

Handlingsplan 2017 AKKS Stavanger

Kontoret er bekvinnet Mandag til Fredag mellom 10:00 og 18:00

kontakt på mail: stavanger@akks.no

Telefontid mellom 10:00 og 18:00 mandag til fredag: 94201914