El-gitar 1 & 2

Foto: Caroline Årvoll

Foto: Caroline Årvoll

Kursdag: Tirsdag

Kursoppstart: Tirsdag 17. april

Kurslengde: 5 uker

Kurssted: USF Verftet, 2.etasje, Rom B

Instruktør:  Maria Råkil

Registreringsskjema for påmelding


El-gitar har lenge vært ikonet for rockemusikk, men det

Foto: Caroline Årvoll

er et allsidig instrument som blir brukt innen en rekke ulike sjangre. Ved bruk av effektpedaler og forsterkere kan man forme lyden til nesten hvilket som helst uttrykk.

Nybegynnerkurset (El-gitar 1 kl. 17-19) gir deg en innføring i gitaren som instrument, samt basic forsterkerbruk. Man jobber med spilleteknikker, grunnleggende akkorder og enkle riff. På kurset begynner man tidlig å spille låter med få grep.

Kurset for viderekommende (El-gitar 2 kl. 19-21) bygger videre på nybegynnerkurset og er for deg som kan spille et par grep. Kurset tar for seg et større låt- og akkordrepertoar, gir innblikk i ulike skalaer og improvisasjon.

Foto: Caroline Årvoll

Det er også mulighet for å dypdykke inn i gitarpedaler og effekter om kursdeltakerne ønsker det. Vi anbefaler to nybegynnerkurs før man melder seg på dette kurset.  Store deler av kurset vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.

Er du usikker på nivået ditt?
Ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no .

Trykk her for å komme til registreringsskjema for påmelding


Praktisk om kurset:
– Ta med gitar, stemmeboks og jackkabel på kurset.
Forsterker er på kursstedet.

– Det er mulig å leie gitar om man ikke har det.
Leiepris er 200 kr for 5 uker.

– Undervisningen foregår i grupper på inntil 5 deltakere,
hvor hver deltaker har egen gitar og forsterker.

– Det er mulighet for gratis øving i AKKS Bergens øvingslokaler utover kursdagene før kl. 17 på hverdager og hele lørdag og søndag.

– Kurset holdes på tirsdag  17.4, 24.4, 8.5, 15.5, og 22.5.

Se registreringsskjemaet for priser og vilkår.


Foto: Øyvind Toft

Foto: Øyvind Toft

Om instruktøren:

Vi er så heldige å ha fått med oss Maria Råkil som instruktør på elgitarkursene våre! Maria er gitarist og vokalist i bandet Razika. Sammen har de spilt på skoler i hele landet for å formidle musikk til barn og unge. Som gitarist har hun fokus på å være kreativ, utfordre seg selv, og ha det gøy. Gjennom kursene vil hun dele sitt engasjement med noen kule, gryende gitarister.


Musikkoplæring for alle! 

Vi i AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse i musikkaktivitet. Dersom du er under 18 år og har begrenset økonomi kan du/foresatte søke om å få helt eller delvis redusert deltakeravgift på våre ordinære kurs, spesialkurs og Loud! Jentenes bandleir. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingskjema og vi tar kontakt med deg/foresatte. 

Har du spørsmål ta kontakt med daglig leder på bergen@akks.no

Denne ordningen er støttet av Bufdir og gjelder for året 2018. 

Tilbake