Bandskolen

Bli med på Bandskolen! På Bandskolen får du nye venner, lærer å spille i band, spiller konserter og lærer om musikkbransjen. 

OBS! Det er dessverre ikke lengre mulighet for å melde seg på bandskolen for semesteret Våren 2019.  Vi åpner for nye påmeldinger til høstsemesteret når sommeren nærmer seg. 


Alder: 13 – 19 år | torsdager kl. 17:00-19:00 bandøving  | + workshoplørdager (oversikt over hvilke helger som må settes av til workshops kommer ved semesterstart)
Timeplanen er lagt opp slik at det er mulig å gå instrumentkurs i tillegg.

Målet er å gi deg grunnkunnskapene og verktøyene du trenger for å kunne spille i band, bli kjent med musikkbransjen og utvikle ditt musikalske talent.

I løpet av bandskoleåret blir du kjent med andre musikkinteresserte jenter, får møte profesjonelle artister, lærer å skrive låter, arrangere konserter, spille konserter, spille inn demo, promotere bandet, samtidig som du har det gøy! Kurset inneholder bandøving med instruktør to timer i uken, seminar/workshophelger, og mulighet for instrumentundervisning (instrumentundervisning kommer i tillegg til bandskolekontigenten). Eier du ikke instrumentet du skal spille i bandet selv kan du låne av oss.

Bandskolen er inspirert av pedagogikken til leirskolen LOUD! som vi arrangerer sammen med JM Norway. Sjekk den ut her: loudcamp.com

Sted: Bandskolen holder til i våre øvingslokaler i Brenneriveien 9 på Grünerløkka i Oslo.

Priser: Vanlig pris for deltakere er kr 4000 per semester, inkludert medlemskap i AKKS. Familier med vanskelig økonomi kan få gratisplass. Kontakt oss for godkjenning.

Medlem: For å gå på kurs hos AKKS Oslo må man være medlem. Som medlem for man tilgang til en rekke medlemsfordeler, billige kurs, øvingslokaler og mye mer. Du er også med på å støtte vårt formål – likestilling i musikkbransjen! Det koster 50 kr, uansett alder. Bli medlem her!

Sjekk ut videoen som Bandskolen fikk spille inn i fjor:

 

Workshop-program høsten 2018 så slik ut:

  • 6.september: Låtskriverworkshop med Fieh (Sofie Tollefsbøl)
  • 20.september: Q&A samt mini-konsert med Girl In Red (Marie Ulven)
  • 29.september: Hip hop workshop med Myra (Regina Tucker)
  • 20.okt: TBA
  • 9.november: Yngling-konsert (og lydprøver) med Fay Wildhagen
  • 1.desember: Scenekunst og PRE-PROD med Haley Shea 

Møt lærerne våre!

Kaja Gunnufsen -Bandskolens hovedinstruktør 

Kaja er den du kommer til å ha mest på Bandskolen. Kaja har spilt piano siden hun var 10 år gammel som var hennes hovedinstrument da hun gikk musikklinja på videregående. I tillegg spiller hun gitar og synger. Hennes store lidenskap er å skrive sangtekster, og hun har fått mye oppmerksomhet for sine ærlige og direkte tekster på norsk. Kaja har de fem siste årene jobbet som låtskriver og utøvende musiker. Hun har gitt ut to album som har resultert i Spellemannsnominasjoner (Årets nykommer og Årets tekstforfatter). Hun har vært nominert til P3 Gull, og spilt på blant annet Øyafestivalen og Slottsfjell i tillegg til en rekke andre konserter og festivaler rundt om i landet.

 

 

Marie Moe – bandinstruktør 
Marie Moe har spilt bass og vært låtskriver i bandet Razika i over 10 år. Razika har i løpet av sin tid som band turnert over hele Norge, Japan, England og mer, og har så langt sluppet 3 plater. Marie kommer til oss i AKKS Oslo med god erfaring som bassinstruktør etter å ha vært lærer på AKKS Bergens basskurs og bandleder/basslærer på LOUD!- Jentenes bandleir i sommer.

 


Ragna Hovig – bandinstruktør

Ragna er bandinstruktør på Bandskolen noen ganger. Hun begynte å spille trommer i 2002, og har blant annet gått på kurs hos AKKS Oslo. Hun har lang erfaring som trommis i ulike undergrunnsband fra Oslo, og har spilt konserter på alt fra Rockefeller til Parkteatret. For tiden studerer hun til å bli musikklærer på Høgskolen i Oslo og Akershus. “Å få lov til å være trommelærer på AKKS er en drøm, det er en kombinasjon av det jeg brenner for; undervisningskunsten, og det å få kvinner opp og frem i musikken.” 

 

Lærere, workshopholdere og instruktører som har vært innom Bandskolen tidligere:

Nosizwe Baqwa – låtskriverworkshop høsten 2017. Foto: Rashid Akrim

katrinfrøder

Låtskriverkurs med artist, Katrin Frøder

Julie Børresen, aka Luli. Låtskriving, scenekunstworkshop, timanikurs.

 

Thea_øya

Thea Raknes fra Thea and the Wild, bandinstruktør og inspirator.

 

Tilbake